Jouw kind & voeding

Ben jij er zeker van dat jij je kind altijd gezonde maaltijden en snacks voorschotelt? Of vraag je je weleens af of je het qua opVOEDING altijd goed doet? Zeker als je kind al wat steviger is of zelfs naar overgewicht neigt kun je je afvragen of voeding daar een rol in speelt. Laat ik voorop stellen dat er ook andere (denk aan bijvoorbeeld medische) factoren mee kunnen spelen en dat overgewicht niet altijd te wijten valt aan alleen voeding.

Een kind met overgewicht kan hier op latere leeftijd nog steeds last van hebben. Maar ook nu al kan dit overgewicht voor (gezondheids)problemen zorgen. Denk aan diabetes (suikerziekte) en gewrichtsklachten. Maar ook in sociale kring kan het lastig worden. Je kind kan niet zo hard rennen als zijn vriendjes en je kind (afhankelijk van de leeftijd) kan ook beseffen dat leeftijdsgenootjes slanker zijn en zich daardoor onzeker voelen en misschien zelfs geplaagd worden. Dat wil je toch allemaal niet?

Heeft jouw kind overgewicht of dreigt het die kant op te gaan? En twijfel je aan de oorzaak of denk je de oorzaak te weten maar weet je niet wat je ermee moet? Bedenk dan dat het wel belangrijk is om actie te ondernemen. Neem contact met mij op als er toch eigenlijk wel iets moet veranderen. Je weet het wel, maar je schaamt je misschien ook een beetje omdat jij als ouder zijnde je kind voedt met niet altijd even gezonde producten. Blijf niet langer aanmodderen joh want daar worden jij en je kind niet gelukkiger van. Kom in actie!