Coronakilo’s

Je hoort er steeds vaker over: de coronakilo’s. Of heb jij hier nog niets van gehoord en denk je nu “Marcha waar heb je het in hemelsnaam over?” Ik ga het je uitleggen. Coronakilo’s zijn kilo’s die je erbij hebt gekregen in deze huidige coronatijd. Iets erbij krijgen is soms leuk, maar in dit geval is het ongewenst. Ongewenste kilo’s zitten aan je vastgeplakt en soms lijkt het alsof ze er met extra sterke superlijm aan zitten. Je krijgt ze er niet af zonder er behoorlijk wat moeite voor te doen. Dit is niet alleen met coronakilo’s zo, maar in het algemeen met gewicht wat erbij is gekomen zonder dat dit de bedoeling was. Wat is nu het beste om te doen wanneer je met die extra kilo’s moet dealen? “Morgen ga ik lijnen”, is een veelgehoorde uitspraak. Of: “Maandag begin ik”. En: “Vanaf volgende maand …”. Om nog maar te zwijgen over de goede voornemens die je hebt geroepen tijdens oud & nieuw.

Maar even to the point nu. Hoe reken je af met overgewicht? Dat zal ik je verklappen: gezonde voeding en voldoende voeding, voldoende water drinken en in beweging blijven. Tuurlijk mag je nog wel chips en een bounty, en ook je rode wijntje of colaatje hoef je niet uit je leven te bannen, maar het gaat om balans. Klinkt ietwat zweverig, maar het is zo. Die balans is helaas niet altijd makkelijk om te vinden. Het kost soms bloed, zweet en tranen om erachter te komen wat voor jou werkt. Opgeven lijkt op een gegeven moment aantrekkelijker dan doorzetten, want dan eet je eindelijk “goed” en val je nog geen gram af. Je wilt te snel resultaat.

10 Kilo in 1 maand afvallen! Kan dat echt Marcha? Ja joh gerust, maarrrrr dan ben je wel onverstandig en ongezond bezig. De manier waarop je bezig bent houd je niet lang vol met als gevolg dat je weer terugvalt in oude patronen en die verloren kilo’s er in no time weer aan hebt. Jouw overgewicht is er ook niet opeens bijgekomen. Hiervoor heb je keuzes gemaakt en nu moet je de andere kant op kiezen. Geduld, tijd, vertrouwen in jezelf en de lat niet te hoog leggen. Die dingen zijn heel belangrijk. Welk pad ga jij bewandelen? Ik wandel wel achter je aan als je wilt 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *