All lives matter!

Het zal je vast niet zijn ontgaan: “Black lives matter”. Een demonstratie op de Dam eerder deze maand. Een demonstratie die velen van ons heeft geraakt op welke manier dan ook. Het is verschrikkelijk wat er in Amerika gebeurd is met George Floyd. Ik heb het filmpje waarop hij door de agent tegen de grond wordt gehouden gezien. Een vreselijk beeld! Waarom kijk ik hier ook naar denk ik later bij mezelf. Toch heb ik er geen spijt van. Het is goed om weer even met de neus op de feiten gedrukt te worden, want zo is het eigenlijk wel. Ik als donker (zwart) persoon ben dan blij dat ik in Nederland woon. Maar het is toch te zot voor woorden dat mijn kleurgenoten (of is dit nu een racistische term? Zo bedoel ik het in ieder geval niet!) in Amerika niet onbezorgd over straat kunnen?

Politiegeweld komt niet alleen in Amerika voor. Sterker nog, in Nederland kunnen we er ook wat van. En zo zal het vast in meer landen gebeuren. Welke kleur je ook hebt, in welk land je ook woont: dit soort dingen mogen gewoon niet gebeuren. Onze levens, van ons allemaal en dan wereldwijd, doen ertoe! En iedereen over 1 kam scheren is lekker makkelijk. Niet alle zwarte mensen zijn bijvoorbeeld crimineel en niet alle politiemensen zijn zoals die ene pipo in Amerika. Excuseer me voor “pipo” maar ik denk dat ik het dan nog netjes benader. En voor wat betreft Zwarte Piet…*zucht* … daar kom ik nog op terug…;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *